Glazenwasserij & Dienstverlening

De specialist voor zowel de zakelijke als particuliere markt sinds 1980

Bij Brouwer-Diensten bent u aan juiste adres voor een vakkundig en flexibel team dat kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Met ruim 40 jaar ervaring in de glazenwasserij en dienstverlening leveren wij de juiste prijs/kwaliteit verhouding in ieder segment. Ons brede dienstenaanbod en servicegerichte instelling hebben ons tot een geliefd bedrijf gemaakt in de regio Amstelveen en ver daarbuiten.

 

Glasbewassing

Wij zijn voor alle facetten van het glazenwassen inzetbaar. Van traditionele tot telescopische bewassing. Wij werken tevens met hoogwerkers, gondels, loopbruggen en hangsteigers.

Schoonmaakdiensten

Schoonmaakdiensten voor VvE’s, instellingen en bedrijven. Voor het schoonmaken en schoonhouden van een trapopgang, atrium en lift tot aan een winkel of showroom.

Overige diensten

Wij verzorgen de meest uiteenlopende diensten. Dakgoten en daken legen, anti-spinbehandelingen, duivenstrips monteren en nog veel meer.

Onze diensten

Traditionele Glasbewassing

Traditionele glasbewassing houdt in dat er op ouderwetse wijze gewassen word met behulp van klimmaterialen, inwasser, wisser, spons etc. Het wassen van ramen en gevels is een puur ambacht. Glazenwassers moeten bovendien ook nog eens verstand hebben van alle veiligheidsaspecten.
Goede glasbewassing zorgt voor een langere levensduur van uw glas en omlijsting. Door het juiste onderhoud zult u minder snel voor prijzige renovatie of vervangingskosten komen te staan.

Tevens zal frequente bewassing bijdragen aan een frisse uitstraling van uw pand welke door eenieder als prettig zal worden ervaren.

 

Telescopische Glasbewassing​

Niet alle panden zijn geschikt om op traditionele wijze te bewassen. Door de steeds strengere regelgeving ten aanzien van het gebruik van ladders, de hoge kostprijs en soms moeilijke inzetbaarheid van een hoogwerker is er een alternatief ontstaan voor de ‘traditionele’ glas -en gevelreiniging. Het betreft de beproefde methode van Telescoopbewassing.
Wij zetten ons telewash-systeem voornamelijk in bij moeilijk bereikbare ramen of panden met een groot glasoppervlak. U kunt hierbij denken aan kantoren, appartementencomplexen, trapportalen, scholen, buurthuizen, maar ook boven tuinbeplantingen, serres of schuine opritten van inpandige garages biedt deze methode een geweldige uitkomst.

Wij maken gebruik van gedemineraliseerd oftewel osmose-water. Dit is leidingwater, waaruit middels een osmose systeem alle kalk en mineralen worden gefilterd. Water in haar zuiverste vorm dus.
Doordat het vuiloplossend vermogen van het water wordt verhoogd, droogt het na gebruik streep, vlek en kleurloos op.

 

Glasbewassing met hoogwerker

Een hoogwerker komt zonder problemen op plaatsen waar u met een ladder of telewash-systeem niet bij kunt. Een hoogwerker bereikt gemakkelijk hoogtes van 15 meter en meer. Met inzet van hoogwerkers kunnen de glasbewassings- en reinigingswerkzaamheden aan gevels snel en netjes uitgevoerd worden.

Anti-spin behandeling

Ondanks dat spinnen zeer nuttig en belangrijk zijn in de natuur, zijn ze een grote bron van ergernis in en rondom uw woning of bedrijfspand. Ongewenst blijven de webben achter op ramen, kozijnen etc. De uitwerpselen van spinnen (en andere insecten) vervuilen en tasten de ondergrond aan. Met name in nieuwbouwwijken of plaatsen met veel water en verlichting in de omgeving kan de overlast bijzonder groot zijn.

Hoewel wij vaak zien dat huiseigenaren eerste instantie proberen de spinnen te bestrijden met doe-het-zelf-producten, zijn de resultaten vaak niet erg bevredigend. Kleine problemen kunnen escaleren en dat is vaak het moment waarop veel mensen de hulp inroepen van een professional.

Brouwer-Diensten helpt u met de spinnenbestrijding en wering op een milieuvriendelijke manier. Doordat wij de leefomgeving van de spin onaantrekkelijk maken, zal de spin een andere plek gaan zoeken. Het middel waarmee wij werken laat een beschermlaagje achter op het te behandelen object en zorgt zo dat de webben van spinnen niet hechten. Wij werken uitsluitend met de toegestane biologisch afbreekbare middelen.

Dakgoten legen

Niet iedereen realiseert zich dat het schoonmaken van dakgoten erg belangrijk is. Een vervuilde dakgoot kan voor grote problemen zorgen. Als het hemelwater niet goed afgevoerd word, kunnen de goten overlopen, gaan hangen of afbreken en ontstaan vaak lekkages met alle ellende die daaruit voortvloeit.

Vooral in de herfst en winter zorgen bladafval en takken ervoor dat de waterafvoer geblokkeerd word. Een jaarlijkse reiniging -en controlebeurt van uw dakgoten en afvoeren is daarom van groot belang. In boomrijke gebieden raden wij u aan dit meerdere malen per jaar te laten doen.

Zonnepanelen reinigen

Hoewel er door de fabrikant gesproken wordt van zelfreinigende zonnepanelen (coatings) blijkt dit in de praktijk toch anders. Bij Brouwer-Diensten weten we beter; volledig zelfreinigend bestaat niet! Na verloop van tijd zal er altijd een vuil filmlaag ontstaan. U kunt dat zelf eenvoudig controleren door met een vinger over de panelen te vegen. Ondanks de grote hoeveelheid neerslag in Nederland zal deze vuil filmlaag er niet vanzelf afgaan. Eigenlijk is het vergelijkbaar met het vuil op uw auto. Los zand spoelt er af, maar de rest moet door het wassen verwijderd worden. Met name liggend glas van serres en zonnepanelen hebben door de hellingshoek een grote aantrekkingskracht van vuil. Op zonnepanelen zijn luchtverontreiniging/uitlaatgassen, zand, vogeluitwerpselen, zoutneerslag (in kustgebieden, bladeren en metaalstof van spoorlijnen de boosdoeners die het rendement omlaag brengen. Het regelmatig laten reinigen van uw zonnepanelen is absoluut verstandig.

Zonnepanelen bevinden zich op verschillende plaatsen op het dak. Hoog en laag. Soms gemakkelijk bereikbaar, maar vaak ook op een moeilijk te bereiken plaats. Dat heeft invloed op de uiteindelijke prijs die u zult betalen. Brouwer-Diensten maakt voor u vrijblijvend een berekening, zodat u geen verassingen krijgt achteraf.

Duivenstrips plaatsen

Duiven, meeuwen en andere vogels nestelen zich graag in de buurt waar ze voldoende voedsel kunnen vinden. In veel gevallen betekent dat op plaatsen waar mensen zich ook ophouden. Duiven zoeken graag een dakgoot, rand of richel om op te zitten. Gevels van gebouwen, kozijnen en dakgoten raken ernstig beschadigd door de agressieve werking van duivenpoep. Bovendien kunnen de uitwerpselen van duiven ziektes overbrengen op mens en dier. Duiven komen nooit alleen, ze leven vaak in groepen en maken een hoop lawaai. Het gevolg is dat duiven (geluids)overlast veroorzaken.

Met onze achtergrond in de glazenwasserij is Brouwer-Diensten uw betrouwbare partner op hoogte. Wij helpen u graag op een diervriendelijke manier de overlast tegen te gaan. Hiervoor monteren wij speciaal ontwikkelde strips die het onaantrekkelijk maken voor de vogels te landen. Zogenoemde duivenstrips zijn voor mensen nauwelijks zichtbaar.

Vraag ons gerust vrijblijvend een berekening te maken en laat de specialist het werk doen.

Daarom brouwer-diensten

Bekwaam

Bij Brouwer-Diensten bent u verzekerd van ervaren medewerkers in het bezit van een VOG-verklaring en VCA-certificering.

Bewust

Veilig, verantwoord en milieubewust werken staan bij ons voorop. Wij werken uitsluitend met milieuvriendelijke middelen -en materialen.

Bijscholing

In alle facetten is onze kennis up to date. Onze medewerkers zijn op de hoogte van de nieuwste technieken, ontwikkelingen op de markt en worden waar nodig bijgeschoold.

Betaalbaar

Brouwer-Diensten streeft naar de beste prijs/kwaliteitverhouding in ieder segment.

Betrouwbaar

Ruim 40 jaar zijn wij een begrip in de regio en ver daarbuiten.

Betrokken

Onze medewerkers denken mee, voelen zich betrokken bij de klant en de uit te voeren opdracht. Wij hanteren een transparante werkwijze, geen verassingen achteraf.

Veel gestelde vragen

U kunt op de contactpagina van onze website het contactformulier invullen of met uw eigen e-mailprogramma ons een mail sturen naar info@brouwer-diensten.nl

Wanneer u contact met ons opneemt kunnen we alles aan u uitleggen en eventueel direct afspraken maken.

Dat ligt eraan of uw woonplaats binnen ons werkgebied valt en de grootte van het pand/project. Staat uw plaats er niet bij? Neemt u dan contact met ons op.

Wij zijn inzetbaar in de volgende plaatsen: Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer, Amstelhoek, Abcoude, De Kwakel, Diemen, Kudelstaart, Nieuwkoop, Nieuwveen, Ouderkerk a/d Amstel, Uithoorn, Zevenhoven.

Wij hebben ook projecten in Alkmaar, Heiloo, Haarlem, Den Haag, Wassenaar etc. Kortom; indien de grootte van het pand/project dit toelaat zijn wij landelijk inzetbaar.

De kosten zijn afhankelijk van de bereikbaarheid van de ramen, de frequentie waarmee ze worden schoon gemaakt, de vervuilingsgraad en het type kozijn. Tevens speelt de locatie een rol. Een wasprijs hangt dus samen met vele factoren. Indien u snel een vrijblijvende berekening wenst kunt u ons het beste even mailen info@brouwer-diensten.nl.

 

Zo’n 85% van de particulieren kiest voor maandelijkse bewassing, terwijl er ook uitzonderingen zijn die dit vaker willen, zowel binnen als buiten (zo’n 5%). Ongeveer 10% van ons particuliere klantenbestand draait op tweemaandelijkse basis mee, oftewel; om de maand. Tweemaandelijks is onze laagste vaste frequentie!

Het is in ieder geval noodzakelijk om vervuiling niet langer dan een half jaar op het glas te laten zitten. Vuil dat is opgebouwd tast namelijk het glas en uw kozijnen aan. Het is lastig om opgebouwd vuil in één keer te verwijderen.

Wij werken altijd omstreeks een vaste datum. We hebben geen invloed op factoren zoals het weer, feestdagen, ziekteverzuim etc. Wanneer wij hierdoor verhinderd zijn kunnen de werkzaamheden één of meer dagen eerder of later worden uitgevoerd. De eerstvolgende beurt zal, indien dat mogelijk en redelijk is, weer volgens planning worden uitgevoerd. De tussentijd kan dan iets korter zijn als normaal.

Zolang de voor -en achterkant van uw woning/pand voor ons bereikbaar is hoeft u niet speciaal aanwezig te zijn/blijven voor de uitvoering van een bewassing. Indien we bv door de woning moeten o.i.d. kunnen we u als eerste klant op de route zetten, zodat dit direct s ’morgens gebeurt.

De standaard opzegtermijn bedraagt drie wasbeurten.

Ja, wij bieden ook andere diensten aan om de zorg in en rondom uw woning/pand over te nemen. Kijkt u hiervoor op onze diensten-pagina of neem contact met ons op.

Ja, dat kan! U kunt het ter plaatse vragen of hij wat extra kan schoonmaken mits er tijd voor is. Om er zeker van te zijn dat de glazenwasser de betreffende dag tijd heeft voor extra werk, is ruim vooraf een e-mail naar Brouwer-Diensten wenselijk zodat dit ingepland kan worden. Extra werkzaamheden die de glazenwasser kan uitvoeren zijn o.a. reinigen van bijvoorbeeld de dakrand of dakgoot, (dak)goten leeghalen, zonnepanelen reinigen of een Anti-spin behandeling.

Indien de bewassing uitsluitend buiten plaatsvindt hoeft u in principe niet veel te doen aangezien wij middels ons materiaal nagenoeg overal bijkomen. Het beste is wel dat u op de dag van de bewassing alle ramen gesloten hebt en indien gewenst eventueel aanwezige horren uit de kozijnen verwijderd. Vanaf de gevel van het pand moet er circa 3 meter vrije ruimte zijn zodat we ongehinderd kunnen werken.

Wanneer we een afspraak hebben voor de binnenzijde dienen de vensterbanken alsook bureaus etc. leeg te zijn. Indien wij zelf spullen moeten verplaatsen of aanwezige raambekleding etc. zelf omhoog moeten doen nemen wij geen verantwoording voor eventuele schades die hieruit kunnen voortvloeien.

Schades zijn nooit leuk, maar het kan onverhoopt weleens gebeuren. Zoals je van een professioneel bedrijf kunt verwachten zijn wij goed verzekerd. Wij handelen e.e.a. vanzelfsprekend op correcte wijze af.

Schades die voortvloeien uit ouderdom, slijtage en/of achterstallig onderhoud etc. aan het te reinigen onderdeel/project of door slechte bereikbaarheid worden vanzelfsprekend niet vergoed. Voor meer informatie hieromtrent verwijzen wij u naar onze algemene voorwaarden.

U kunt bij ons zowel per kas als per bank betalen. Vraag ons naar de voorwaarden.

Het water voor ons telescopisch bewassingssysteem is gezuiverd door een installatie bij ons op de zaak. We hebben ons water hierdoor iedere tankbeurt onder controle en werken uitsluitend met puur water zonder kalk en zouten etc. Het is daardoor uiterst milieuvriendelijk.

Bij het wassen en zemen op de traditionele wijze (het zemen met emmer, spons en wisser) gebruiken we leidingwater met een toevoeging van een neutraal glas- en kozijnreinigingsmiddel.

De winterperiode heeft weinig gevolgen voor de glasbewassing. Op dagen met temperaturen rond het vriespunt kunnen de ramen nog prima gewassen worden. Pas bij matige/strenge vorst kan het zijn dat de bewassing niet doorgaat. In de winterperiode is het dan ook mogelijk dat er iets meer of minder tijd kan zitten tussen uw gekozen periodiek. Wij proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Mail naar info@brouwer-diensten.nl dat u spullen heeft gevonden in uw tuin. Wij komen dan zo spoedig mogelijk langs om deze op te halen. Bij voorbaat dank voor uw medewerking!

U kunt op de contactpagina van onze website het contactformulier invullen of met uw eigen e-mailprogramma ons een mail sturen. Wanneer u contact met ons opneemt kunnen we al uw vragen beantwoorden.

Klanten aan het woord

Glazenwasser nodig?

Laat je gegevens achter en we nemen binnen 48 uur contact met je op!